© copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag - 14 (28 februari 2015)

Gestel VE1 - TIVOLI VE1 1-3

De eerste seizoenen bleek Gestel altijd een onmogelijk te nemen vesting, maar deze muur vertoont inmiddels voldoende scheuren en dus kansen. De heenwedstrijd leverde de eerste seizoenzege op, dus de Gestelnaren waren gewaarschuwd. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Frans. Een enorme pegel kwam via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Er was geen doellijntechnologie beschikbaar dus het spel ging verder. Het doel van Gestel werd veelvuldig onder vuur genomen, maar vooral vanuit de tweede lijn. De schoten eindigde maar zelden tussen de palen, dus de keeper had weinig werk te verrichten. Het veldoverwicht dat Tivoli had werd lang niet in scores uitgedrukt. Nu bestaat er een gezegde, iets met een deksel en een neus. En dit werd bijna werkelijkheid. Gijs schoot tegen de Gestelse spits aan en tastte vervolgens mis bij de pass van deze spits. De linksbuiten schoot vervolgens rakelings voorlangs. De geschrokken Tivolianen besloten snel orde op zaken te stellen en scoorde vlak voor rust tweemaal. De 0-1 kwam dankzij een voorzet vanaf rechts van captain Frank G., Hakan was er als de kippen bij en tikte op een vreemde wijze binnen. Alsof er een herhaling afgespeeld werd gebeurde een minuut later precies hetzelfde. Nu kwam een voorzet van Arno vanaf de linkerkant bij Hakan en was het na 32 minuten 0-2. De comfortabele voorsprong zorgde ervoor dat Tivoli het de tweede helft rustig aan kon doen. De druk op het Gestelse doel bleef aanhouden en Gestel zelf stelde hier weinig tegenover. Na tien minuten werd de voorsprong verder uitgebouwd. Uit een ingooi volgde een snelle counter die via Hakan en Arno bij Ferry belandde. Hij passeerde met een goede schijnbeweging de doelman en legde de bal in het mandje: 0-3. Kort hierna volgden een legio corners. Uit een van deze corners wist Frans met een geplaatst schot wederom de lat te raken, maar weer geen doelpunt. Gestel kroop iets meer uit haar schulp en de wedstrijd werd open. Dit bood ook voor Tivoli meer kansen. Zeven minuten voor tijd scoorde Richard met een werkelijk schitterende kopbal in de bovenhoek. Maar toen hij opkeek zag hij helaas het gezicht van Hennie in plaats van de Gestelse doelman, een eigen doelpunt dus: 1-3. Tot het eindsignaal gebeurde er weinig meer. Vandaag werd pas de tweede uitzege van het seizoen geboekt. Maar deze wedstrijd en die van vorige week bieden wel perspectief voor de wedstrijd over twee weken bij en tegen Geldrop. Na een aantal seizoen mogen we ook wel concluderen dat Gestel allang geen Angstgegner meer is. En met vijf zeges in de laatste zes duels is de slechte seizoenstart ook weer enigszins rechtgezet. De webryder, Marc van Hout